Egy jobb, kellemesebb erzes

Ot hete elhataroztam, hogy minden munkanap ebedszunetben atmegyek az iroda tombjeben levo Nordic Wellnessbe egy 30 perces kardiora, es ezt sikerult azota toretlenul tartani.

A het egy napjan futok, ketton cross trainerezek es ketton pedig evezek. A cel az altalanos kozerzet es edzettsegi szint novelese volt, ami be is jott. Sokkal jobban erzem magam, munka is jobban megy es bonuszkent a testem is atalakult: a derakam koruli uszogumi atcsoportosult a combomra es karomra.

Minden edzesnapra vannak celok es celszamok. A cross traineren a szintemnek es sulyomnak megfelelo cardio programon teljesitett tavolsag legalabb ket kilometer es 400 kaloria legyen, evezesnel 6000m, futasnal minimum 4 km a harminc perces keretidon belul.

nordic - 1
Jol sikerult cross trainerezes

Odafigyelek a “gyakorlatok” szabalyossagara es a legzesre is, hogy a mindennapi edzes fenntarthato legyen, ne kelljen serules, vagy kimerultseg miatt szunetet tartani.

Lazabb napokon az edzes utan jut ido egy szaunazasra is.

Az intenziv edzesek utan gondot okozott, hogy az izzadas – a hidegzuhany ellenere is – akar 10-15 percig megnehezitette a tarsadalomba valo visszailleszkedest. A megoldas vegul az lett, hogy edzes utan viszonylag rovid ido alatt lenyomok kb egy liter hideg vizet, ami belulrol is lehuti a szervezetem, ami igy mar nem probalja tovabb huteni magat. 🙂

nordic - 2
Uj edzocucc

Az edzesek logisztikajahoz hozzatartozik a mosas is. Mivel nincs annyi edzo cuccom, hogy minden nap masban menjek, igy minden este mosok. A korabbi cuccom nem volt annyira erzekeny, igy az minden nap egy oblito mosast kapott. Az elso negy het sikeres teljesitese utan megleptem magam egy Nike futo settel, ami viszont a modern anyagok miatt erzekeny az oblitore es az se mindegy, hogy milyen mososzerrel mosom. Az uj setet egy rovid mosasban mosom olyan mososzerrel, amiben nincs festekanyag es por alapu.

Minden vélemény számít!