Olajválság

Tegnap kitalaltam, hogy megcsinalom a dijnyertes alma-hagyma agyon sult csirkemet, ezert elmentunk az ICA Maxiba bevasarolni. Szokas szerint a Wuderlistbe kerult vasarlolista alapjan pakoltuk a cuccokat a kosarba. Mint azt mar korabban irtam, az ICA-ban olyan rendszer van, ami lehetove teszi, hogy egyenesen abba a zsakba pakolj, amivel kisetalsz majd az uzletbol. Ebbol lett a baj.

Reg voltunk mar nagybevasarlast csinalni, igy rengeteg cucc gyult ossze a zsakba, amit egy gurulos bevasarlo kocsiban huzogatunk az uzleten belul. A fizetes most siman ment, nem kaptunk ellenorzest es boldogan indultunk a kijarat fele. Mivel a zsak bitang nehez volt, ezert valtogattam a tehercipelo kezeket, amig a papirzsak fule meg nem adta magat. Minden, amit vasaroltunk szetszorodott a kijarattol 1 meterre es persze, hogy az egy liter gorog olivaolaj uvege is ugy dontott, hogy a sos uborkas uveggel valo rovid erintkezes utan darabokra torik. Gyorsan visszarohantam az uzeletbe, vettem meg egy papirzsakot es olajat, a cuccokat atpakoltuk a zsakba, ekkor derult ki, hogy az olivas uveg szilankjai szetvagtak a rizs csomagolasat es igy nem csak olajban, de olajos rizsszemekben is uszik minden.

Csodaval hataros modon sikerult a cuccokat ugy feljuttatni a lakasba, hogy kozben se en, se a kocsi nem lett olajos.

Itt aztan minden ment a mosogatoba es egyenkent atmostunk mindent szappanos szivaccsal azon rohogve, hogy ha valaki latna minket, akkor tuti azt gondolna, hogy OCD-sek vagyunk, mivel mindent megmosunk mielott a hutobe kerulne. 🙂

Vegul majdnem mindent sikerult megmenteni es a csirke is jol sikerult! 🙂

 

Minden vélemény számít!