ICA

Ma az ICA-rol fogok par sort irni.

Az ICA Svedorszag egyik legnagyobb aruhazlanca, negyfele meretben talalhato meg:

  • Nära: a kis “sarki” szatocsbolt
  • Supermarket: kozepes meretu, jellemzoen a belvarosban vagy lakozonakban talalhato meg
  • Kvantum: nagy arukeszlettel rendelkezo, parkolos bolt, altalaban a kulvarosokban talalhato
  • MAXI: hipermarket teljes arukinalattal, parkoloval. Itt mar az elelmiszerek mellett kaphato ruha, elektronikai cuccok, iroszer es egy nagy grill reszleg is van. Ebbol varosoknak csak par van, itt Goteborgban ketto.

A nagyobb bevasarlasainkat a tolunk autoval par percre levo MAXI-ban szoktuk intezni.

Korabban igenyeltem egy ICA-kartyat, aminek a legfobb elonye az, hogy a boltokban elhelyezet mobil barcode leolvasot hasznalhatod a vasarlasod meggyorsitasara.

Le blipmeister
Le blipmeister

A bejarat kozeleben talalhato falnyi barcode leolvaso kozul az ICA-kartyad lehuzasa utan vehetsz el egyet, a lehuzas hatasara elkezd villogni a tied, es ki tudod venni a helyerol. Innentol kezdve a te kotelesseged minden kosarba rakott termeket beolvasni a geppel.

Wall of blip
Wall of blip

Minden termeken es a legtobb termek eseteben a polcon is talalhato egy barcode, ezt a leolvason talalhato gomb megnyomasa utan beolvassa a gep, es megjeleniti a termek arat es nevet a kijelzon.

Erre blippelj, de ugyesen!
Erre blippelj, de ugyesen!

Vannak olyan termekek, amibol tobb vasarlasa eseten kedvezmenyt kapsz, ilyenkor tobbszor rablippelsz es a kijelzon lathatod is a kedvezmenyt.

A zoldsegek/gyumolcsoknel a Magyarorszagon is altalanos merlegeken tudod lemerni a termeket, es a kinyomtatott matricarol tudod leolvasni a kodot.

Ha vegeztel a vasarlassal, akkor a kijaratnal visszarakod a leolvasot es lehuzod a kartyad, majd fizetsz. Ezzel kesz is vagy!

Amikor eloszor hasznalod a kartyad, akkor tuti, hogy kapsz egy ellenorzest, de ahogy gyujtod be a sikeres checkeket, ugy ritkulnak majd az ellenorzesek is.

Egy ellenorzes ugy nez ki, hogy fizetes elott szol a terminal, hogy par percen belul odajon majd egy elado, aki ellenorzi a vasarlasod. Az ellenor par termeket lehuz es ellenorzi, hogy bent van-e a virtualis vasarlokosaradban. Ha minden OK, akkor folytathatod a fizetest. Ha nem, akkor a hianyzo termekeket hozzaadjak a kosaradhoz es megkernek, hogy legkozelebb jobban figyelj. Nincs semmi dádá, de persze, ha sokszor rajtakapnak, akkor sokszor fognak ellenorizni is. Itt olyan magasak a berkoltsegek, hogy akkor is megeri nekik ez a rendszer, ha havonta par termeket elfelejtesz beutni a gepbe.

Ez a rendszer is egyike a praktikus, mukodo es jol atgondolt dolgoknak, amik konnyebbe teszik az eleted itt.

 

“ICA” bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. Ez a rendszer már itthon is működik btw, persze még elég szűk a piaci jelenléte 🙂
    De remélem terjedőben lesz hamarosan.

  2. Ilyen hordozhato leolvasoval? Mert ebben szerintem foleg ez a kiraly. Mar a vasarlas soran a szatyrodba pakolhatod a cuccokat, igy nincs az a plussz lepes, mint a Tesco self check outnal, hogy mindent ujra ki kell pakolnod.

Minden vélemény számít!