Darkwave Goteborgban

Gimis korom ota szeretem a darkos zeneket. A vonzalom kezdodott termeszetesen a The Cure-ral, az elso valogatas kazettat akkori osztalytarsamtol kaptam, ha jol emlekszem, karacsonyi ajandekkent. A gimis idoszak utan kicsit elkanyarodtam, mindenfele zenei teruletek erdekeltek (hardrock, grunge, elektronika, dnb, hiphop, etc.), majd most par eve kanyarodtam vissza a sotetebb vizekre egy komolyabb Joy Division korszakkal, szinte semmi mast nem hallgattam par honapon keresztul. Azota ez a kedvenc zenei stilusom munkahoz, megnyugtat es otthon erzem magam benne.

Budapesten a Lilian Goth Art szervezocsapat csinalja a legjobb darkwave/coldwave/goth bulikat, amire egy volt kollegammal szivesen jartunk. Frozen Autumn, Clan of Xymox, She Past Away, hogy csak parat emlitsek a legjobb koncertelmenyekbol.

Goteborgba koltozesunk ota kerestem egy hasonlo szervezobrigadot itt es sikerult is talalni egyet. A nevuk Subvox es egyelore egy klubestjukon voltunk, amit egy kis kocsmaban tartanak. Maga az esemeny nem volt tul nagy, valoszinuleg nagyon koran erkeztunk es a komolyabb buli kialakulasa elott el is jottunk, de after worknek jo volt. Darkos zenek szoltak, ittunk par jo sort, ettunk egy kis bar foodot, jo volt! Szerintem fogunk meg menni.

Nyaron lesz egy fesztivaljuk is kb. egy orara Goteborgtol, amit mar nagyon varok. Subkultfetivalen a neve es folyamatosan jelentik be az uj fellepoket, pl. lesz Clan of Xymox is, ami nagy kedvenc!

 

“Darkwave Goteborgban” bejegyzéshez 1 hozzászólás

Minden vélemény számít!