Tapasztalatok az elso het utan

Elonyok:

– Szervezettseg/pontossag: durva, hogyha van egy meeting 15:00-ra kiirva, akkor 14:59-kor mar mindenki ott van es 15:00-kor el is kezdodik. Sose tart tul sokaig es eddig meg nem volt olyan, hogy ertelmetlen lett volna.

Sor es kod #beerfriday
Sor es kod #beerfriday

– Csutortok delutantol mar elkezdodik a hetvegere valo keszulodes. Csutortokon suti es kavezas, penteken candy, majd keso delutan indul a sorozes az irodaban, a ceg koltsegen.

– Hatekonysag/munkafegyelem: munkaidoben munka van, lehet kaveszunetet tartani, csocsozni, de alapvetoen nagyon kemenyen dolgozunk.

– Lazasag/nyugalom: mindenkivel lehet beszelni, mindenki higgadt, ha mas a velemeny valamirol, akkor azt gyorsan megbeszelik es a kitalalt megoldast mindenki elfogadja/koveti.

– Angoltudas: magyar viszonylatban eleg jol beszelek angolul, de itt ez egy gyenge kozepesre eleg. A svedeknel csak a legkisebb gyerekek musorai vannak szinkronizalva, gondolom ez segit, hisz gyerekkoruk ota hasznaljak az angolt. Tenyleg mindenki beszel angolul.

– Amit megbeszeltek, az ugy van. A final interview alatt megbeszelt osszes dolog teljesult, van amiben tul is teljesitettek magukat. Ez meglepo volt a korabbi negativ tapasztalatok miatt.

– Minden heten one-on-one a kozvetlen fonokoddel, ahol elmondhatod, ha valakivel vagy valamivel bajod van. Nekem a sved billentyuvel meg az egyik toolunkkal van most bajom. Ha nagyon nem tudok atszokni, akkor vehetek egy tetszoleges billentyut, a toollal meg ismerkedhetek munkaidoben, kaptam ra egy fel napot es persze segitenek.

Furasagok:

– Folyamatos szipogas. Mintha nem ismernek a zsebkendot. Van olyan kollega, aki egesz nap szivja az orrat.

– Snus. Siman OKE, hogy egy prezentacio kozben a csajszi benyom egy snust, majd folytatja a prezentaciot. Olyan termeszetes ez, mint nalunk az orrfujas 🙂

– Munka kozben nincs dumcsizas, csak melorol. Pl. megmutatsz valami bugot, erdekesseget, akkor arrol nem indul egy beszelgetes/sztorizas, hasonlo tapasztalatok felemlegetese. Gondolom ez is munkafegyelemhez kotodik. Nehez megfogalmazni, de ezt is meg akartam emliteni.

 

Minden vélemény számít!